Visma.net MultiCompany

visma-net intercompany

Of het nu gaat om het openen van nieuwe vestigingen of voor het aanboren van nieuwe markten: met Visma.net MultiCompany beschik je over krachtige tools om meerdere bedrijfsadministraties integraal te beheren. Hiermee bespaar je kostbare tijd, voorkom je fouten in financiële cijfers en kan je onderneming moeiteloos doorgroeien.

Visma.net MultiCompany: Vestigingen + Consolidatie

Visma.net MultiCompany vereenvoudigt het administratief beheer van meerdere bedrijfsentiteiten. Het is een krachtige oplossing in Visma.net Financieel, bedoeld voor bedrijven met meer dan één administratie. Zo heb je altijd actueel inzicht in hoe je bedrijf er financieel voor staat. Visma.net MultiCompany bestaat uit:

  1. Vestigingen: beheer alle concernrelaties in één boekhouding en maak eenvoudig nieuwe entiteiten aan
  2. Consolidatie: maak eenvoudig en automatisch consolidaties, dus zonder handmatige vereffening van transacties tussen administraties

1. Vestigingen: meerdere administraties in één boekhouding

Met Visma.net Vestigingen kun je je organisatie structureren en je financiële administratie voor alle entiteiten beheren in Visma.net Financials. De software helpt je bij het snel en eenvoudig opzetten, standaardiseren, controleren en stroomlijnen van de financiële administraties die onder dezelfde boekhouding vallen. Ook maak je in een handomdraai nieuwe dochterondernemingen, vestigingen en/of juridische entiteiten aan.

Gemeenschappelijk rekeningschema

De module Vestigingen is ontwikkeld voor bedrijven met meerdere vestigingen, entiteiten of dochterondernemingen die onder dezelfde financiële structuur vallen. Verschillende entiteiten kunnen bijvoorbeeld hetzelfde rekeningschema gebruiken, of meerdere rekeningschema’s kunnen worden samengevoegd tot één gemeenschappelijk rekeningschema.

Voordelen

  • Krijg beter inzicht in al je entiteiten
  • Bevorder en vereenvoudig de groei van je bedrijf
  • Stroomlijn je financiële processen

2. Consolidatie: vereenvoudigd consolideren

Het onderdeel Consolidatie vereenvoudigt het consolideren voor de betreffende bedrijfsentiteiten en maakt handmatige vereffening van transacties overbodig. Hiermee verloopt het nauwkeurig consolideren van de administraties van verschillende bedrijven in Visma.net Financials veel eenvoudiger.

Voordelen

  • Transacties eenvoudig traceren
  • Fouten voorkomen
  • Handmatige handelingen automatiseren

Data consolideren

Met Consolidatie bespaar je tijd en geld door alle data binnen één boekhoudomgeving te consolideren. Je kunt de transacties, rapportage en reconciliatie van meerdere bedrijven eenvoudig beheren in uiteenlopende valuta. Je kunt naar rekeningen doorklikken voor gedetailleerde informatie over transacties. Ook kunnen zelf rekeningcourantverhoudingen worden opgesteld, om transacties tussen vestigingen automatisch te vereffenen.

Actuele, kloppende cijfers

De Consolidatie-oplossing van Visma verlost je van het tijdrovende handmatig verwerken van interne transacties, het giswerk en het zoeken naar interne facturen. Bovendien ben je er zeker van zijn dat de cijfers van alle entiteiten samen altijd kloppen en actueel zijn. Dit biedt een betere basis voor het nemen van beslissingen.

Video: met Visma.net ERP kun je slim rapporteren over meerdere vestigingen.

Prijzen

Visma.net MultiCompany gebruik je in combinatie met Visma.net Financials, de erp-cloudoplossing voor financieel management. De componenten Vestigingen en Consolidatie zijn standaard onderdeel van Visma.net Financials. Zie de Visma.net ERP-prijslijst voor meer informatie.

Meer informatie

Wil je weten wat Visma.net MultiCompany voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met AccountOne via info@accountone.nl of 0548-512513.