AccountView Web-API

web-api-accountviewMet de nieuwe Web-API in AccountView kunnen online applicaties AccountView-administraties veilig direct via het internet benaderen. Ook andere partijen kunnen hiermee hun apps snel, stabiel en veilig via webservices koppelen met AccountView. Zo ontstaat een ecosysteem van bedrijfsfunctionaliteit, met AccountView als spil in de backoffice.

Via de AccountView Web-API kunnen gebruikers van deze applicaties realtime gegevens in AccountView raadplegen en bewerken, bijv. met de Mobile Scanner App. Als ontwikkelaar bent u met de Web-Api dus in staat om de functionaliteit van uw apps enorm te verrijken!

Bekijk onze referenties

of download de documentatie

Koppelen met andere apps

AccountView was al uitermate geschikt om te koppelen aan andere (on-premise) softwaresystemen, zoals brancheapplicaties en scan-en-herken-oplossingen. Met de opkomst van online applicaties en mobiele apps is het belangrijk om ook via het web te kunnen koppelen met AccountView. De AccountView Web-API biedt deze mogelijkheid op basis van de nieuwste technieken, zoals JSON en SOAP. AccountView is hierin zeer onderscheidend ten opzichte van andere on-premise erp-systemen.

Webinar: AccountView Web-API

Om dit element te bekijken dienen 'Socialmedia-cookies' ingeschakeld te zijn. Klik hier om deze cookies in te schakelen.

Beveiliging

Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontsluiten van gegevens naar internet. Het raadplegen, bewerken en verwijderen van gegevens kan alleen voor zover toegestaan binnen AccountView en de rechten van de betreffende gebruiker. De Web-API is gebaseerd op de huidige standaard-protocollen zodat inloggegevens van gebruikers nooit worden vrijgegeven naar derde applicaties.

AccountView Contact App
De AccountView Contact App

Online beheertool

Het inrichten van de AccountView Web-API verloopt via de gebruiksvriendelijke online beheertool. Hierin kunnen verschillende apps worden gekoppeld en geregistreerd, zoals:

Ook apps van derde partijen (zie ook de apps-webpagina van Visma), webservices, brancheapplicaties en webshops of online klantportalen kunnen via de Web-API worden gekoppeld aan AccountView. De heldere interface biedt duidelijke documentatie en toont via de data dictionary realtime gegevens in de betreffende AccountView-administratie. Ook genereert de tool diverse voorbeeldscripts om de juiste aanroep voor gegevens samen te stellen.

Prijzen en voorwaarden

Om de AccountView Web-API te kunnen gebruiken, gelden de volgende voorwaarden.

  • Alleen voor AccountView Team of Business
  • Vanaf AccountView versie 9.5 kunt u via de aanvullende module Communication Service Online (CSO) gegevens uit AccountView ophalen. Voor de Mobile Scanner is de CSO-module niet nodig.
  • Klanten die minimaal met AccountView versie 9.6 werken via een eigen server  kunnen gebruik maken van de gratis AccountView Online Connector (AOC). Werkt u via hosting, dan heeft u nog steeds de CSO-module nodig.

De Communication Service module kost is verkrijgbaar voor AccountView Team (€ 295,00) en Business (€ 495,00). Prijzen excl. btw en jaarlijks onderhoud.

Meer informatie

Hieronder kunt u de uitgebreide documentatie over de AccountView Web-API opvragen. In de documentatie komen de meest voorkomende vragen over de Web-API aan bod. Mocht u na het lezen ervan nog vragen hebben:

  • Bent u een bestaande AccountView-klant (of een opdrachtnemer zoals een IT-bedrijf)? Neem dan contact op met uw vaste AccountView-partner. Mocht dit om wat voor reden ook geen uitkomst bieden, neem dan gerust contact met ons op
  • Overweegt u om te gaan werken met AccountView of heeft u geen vaste AccountView-partner? Neem dan contact op met AccountOne voor meer informatie of een online demo. U kunt ook onze referenties van de AccountView Web-API bekijken.
Bekijk onze referenties