Bakkerij Holland

13-07-2017

“Meer controle en besparen door digitale factuurverwerking”

Na de financiële administratie jarenlang te hebben uitbesteed aan de accountant, besloot Bakkerij Holland om de boekhouding naar zich toe trekken. Volgens Jan Willem Holland had dit alles te maken met de groei die de onderneming doormaakt. “We wilden meer inzicht in de groeiende facturenstroom, die te groot was geworden om door één persoon te laten verwerken. Ook zagen we in het geautomatiseerd afhandelen van facturen mogelijkheden om kosten te besparen.”

AccountView met scanoplossing Elvy

De broodproducent uit Vriezenveen ging daarom op zoek naar een oplossing voor factuurscanning- en fiattering in combinatie met AccountView, het boekhoudpakket waarin haar accountant de administratie tot dusver had bijgehouden. Jan Willem Holland vertelt: “Tijdens onze oriëntatie stelde AccountView-dealer AccountOne de tool Elvy voor. Uiteindelijk hebben we voor de AccountView en Elvy gekozen vanwege de lage instapprijs, eenvoudige werking van de software en AccountOne als degelijke partij. Bij de keuze voor Elvy speelde de mogelijkheid om te koppelen met onze brancheapplicatie Marti-Orbak ook een belangrijke rol.”

Snel boeken en fouten voorkomen

De combinatie van AccountView, Elvy en AccountOne voldoet aan de verwachtingen, aldus Jan Willem Holland: “We voeren nu zelf onze financiële administratie, zonder dat dit een grote impact heeft gehad op onze organisatie. Door de koppeling met AccountView kunnen we snel boeken met een minimale kans op fouten.”

“Met Elvy hebben we weer grip en controle op onze toegenomen facturenstroom.”

Besparen door effectieve fiattering

Jan Willem Holland toont zich in het bijzonder tevreden over de eenvoudige en effectieve werking van het fiatteringssysteem. “Met Elvy hebben we weer grip en controle op onze toegenomen facturenstroom. Het fiatteringssysteem dwingt de verantwoordelijke medewerker om inkoopfacturen nauwkeurig en consequent te controleren, bijvoorbeeld door deze te vergelijken met de bedongen inkoopvoorwaarden. Eventuele prijsverschillen komen sneller aan het licht, waarmee een besparing snel is gerealiseerd.”

Snel aan het draaien

Met een tevreden gevoel kijkt Jan Willem Holland terug op de implementatie. “Tijdens de presentatie hadden we bij AccountOne het gevoel van een gedegen partij, die kwaliteit levert met een no-nonsense-mentaliteit. Onze ‘gok’ heeft goed uitgepakt: de consultant heeft de oplossing goed aan het draaien gekregen binnen de organisatie. Onze mensen hebben het snel opgepikt, ook omdat we intern hiervoor een centraal aanspreekpunt hebben vrijgemaakt.”

“AccountOne heeft de oplossing goed aan het draaien gekregen binnen de organisatie.”

Flexibele koppeling met branchepakket

Albert Wolterink van AccountOne vult aan: “Door de flexibiliteit van AccountView en Elvy konden we de oplossing naadloos laten aansluiten op de werkwijze van Bakkerij Holland. Wensen en vragen van de klant konden we snel beantwoorden, mede door onze korte lijnen met Elvy. Zo hebben we de koppeling specifiek voor Bakkerij Holland ingericht. De inkoopfacturen kunnen hierbij worden verwerkt in zowel AccountView als het branchepakket Orbak, waarin de handelsfacturen worden geboekt.”

Bekijk meer referenties

Of lees meer over AccountView of Elvy.

 

Bekijk hieronder de bedrijfsvideo van Bakkerij Holland.