AccountView Tips & Trucs tijdens Klantendag’18 [samenvatting]

24-04-2018

Tijdens iedere klantendag zijn de AccountView Tips & Trucs-sessies één van de meest bezochte en meest gewaardeerde onderdelen van het programma. In deze blog heeft onze collega Jonathan de inhoud van zijn Tips & Trucs-sessie samengevat. Zo kunt u de besproken functionaliteiten van AccountView in alle rust nog eens nalezen.

Het navigatievenster in AccountView

In AccountView kunt u het navigatievenster naar eigen wens inrichten. Om tijdens het werken in AccountView snel veelgebruikte websites, documenten of mappen te openen, kunt u in het navigatievenster snelkoppelingen aanmaken. Klik hier voor een uitgebreide handleiding om het navigatievenster in te richten.

Filters

Door uw gegevens te filteren en selecties te maken, kunt u meer inzichten opdoen vanuit uw administratie. Eenmaal gemaakte selecties kunnen vervolgens worden opgeslagen in een weergave, zodat deze filters snel toegepast kunnen worden. Een voorbeeld van het gebruikt van (snel)selecties vindt u hier.

Weergaven

AccountView weergavenTijdens de sessie hebben we besproken hoe u de weergaven van AccountView-vensters kunt beïnvloeden. De mogelijkheden verschillen per uitvoering van AccountView (Solo/Team/Business) en zijn dus niet allemaal voor iedereen van toepassing. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden per AccountView-uitvoering:

Voor een uitgebreide uitleg over het maken van weergaves verwijs ik u graag naar de websitepagina van Visma: ‘Flexibel gegevens opvragen met weergaven’.

Sneltoetsen

In AccountView beschikt u over een groot aantal sneltoetsen, waarmee u de meest gebruikte handelingen sneller kunt uitvoeren. Een overzicht van alle mogelijke sneltoetsen vindt u hier.

Directe bankkoppeling

Met de directe bankkoppeling van AccountView kunt u veel tijd besparen en fouten voorkomen. Bankafschriften worden automatisch opgehaald en gematcht en met één muisklik verstuurt u uw betaalopdrachten naar uw bank. Als u beschikt over de mogelijkheid om bankbestanden in te lezen en/of betaalbestanden aan te maken, kunt u deze bankkoppeling eenvoudig aanvragen. Lees meer over de directe bankkoppeling van AccountView of bekijk de supportvideo: ‘Aan de slag met de directe bankkoppeling in AccountView’.

Dashboard

Vanaf versie 9.4 beschikt u over het venster Dashboard. Hier vindt u een overzicht van uw financiële kerncijfers en krijgt u direct inzicht in uw administratie. In dit artikel leest u hoe de grafieken werken en wat u hiervoor in AccountView vastlegt.

Herkenning bankafschriften verbeteren

Als u boekingen aan het invoeren bent denkt u vast weleens: “die boeking heb ik eerder gemaakt!” De boeking van de huur is bijvoorbeeld elke maand hetzelfde. AccountView houdt niet van dubbel werk. Voor dergelijke boekingen, waarbij het rekeningnummer, de kostensoort, de kostenplaats en de omschrijving hetzelfde zijn, kunt u autocodering gebruiken. U vult alleen de omschrijving in, en de rest gaat automatisch. Zo voert u niet alleen sneller boekingen in, u maakt ook minder fouten. Een uitgebreide uitleg over het gebruik van autocodering vindt u hier.

Nieuwe functionaliteiten

In elke versie van AccountView wordt nieuwe functionaliteit toegevoegd. In onderstaande documenten leest u eerst een beknopt overzicht van de vernieuwingen en daarna volgt een uitgebreidere toelichting:

Uw inrichting van AccountView optimaliseren?

Wilt u de inrichting van uw software door ons te laten optimaliseren? Dat kan! Een consultant komt bijvoorbeeld één dagdeel bij u langs om de volgende werkzaamheden te verrichten:

  • Update van AccountView
  • Optimalisatie bankmutaties herkennen
  • Optimalisatie navigatievenster
  • Gepersonaliseerde weergaves maken
  • Uitleg sneltoetsen

AccountView-specialist

Neem voor meer informatie contact met ons op via tel. 0548-512513 of per e-mail: info@accountone.nl.

Jonathan Hardeman
Consultant en AccountView-specialist

 

P.S. Volg een AccountView-training!
Wilt u uw kennis over AccountView en gerelateerde oplossingen verbeteren? Sneller kunnen werken en meer uit de software halen? Volg dan een of meerdere van onze AccountView-cursussen. Tijdens de trainingen dragen we kennis over én wordt u getraind in het toepassen ervan via op de praktijk gebaseerde oefeningen.

Ga naar cursussen